Olemme yli 10-vuotias perheyritys


Rautakymppi syntyi halusta tarjota pitkän linjan rakennusalan ammattilaisten osaamista ja kokemusta alueen rakentajille ja kotinikkareille. Tuo palo elää meissä edelleen hieman yli vuosikymmenen toiminnan jälkeen!

Rautakymppi on kolmen sisaruksen omistama perheyritys Teuvalla.  Lasse on paikan pomo ja pyörittää toimintaa mukana jokapäiväisessä arjessa. Muut osakasomistajat, Jukka ja Tiina, toimivat nykyään yrityksen taustahahmoina, mutta saatatpa heitäkin välillä nähdä myymälässä!

Rautakymppi työllistää kolme vakituista työntekijää. Olli, Hannu ja Sanna ovat auttamassa Sinua ja varmistavat ammattitaitoisen ja laadukkaan palvelukokemuksen. 

Tapaat meidät Onninkujalla Teuvalla. Käy sisään. Meille olet aina tervetullut! 

Kuvagalleria

Miten meistä tuli Rautakymppi

Teuvalaisella rautakauppatoiminnalla on pitkä historia. Tämän tarinan juuret ulottuvat neljänkymmenen vuoden taakse, 1980-luvun alussa perustetun K-raudan alkuhetkiin. Usko tai älä, Rautakympin omistavan sisarusparven isä Raimo harkitsi jo silloin kauppaiaaksi ryhtymistä, mutta enemmän kuin myyjää, hänessä oli rakentajaa, eikä Leppäniemen suvusta tullut vielä silloin rautakauppaista. K-rauta kuitenkin perustettiin paikkakunnalle, ja myöhemmin siitä tuli omistajavaihdoksen myötä ketjuvapaa rautakauppa, ja sillä tiellä toiminta on edelleen. 

Leppäniemen sisaruksilla rautakauppa on ollut vuodesta 2012. Edellinen kauppias ilmaisi myyntihalukkuutensa ja etsi hiljaisesti toiminnalle jatkajaa. Tuttu myymälä houkutteli sisaruksia, olivathan he itse olleet rautakaupan asiakkaana tiskin toisella puolella vuosikausia. Rakennusalan ja puunjalostuksen tuntevat yrittäjäsisarukset päättivät tarttua haasteeseen ja ryhtyä vähittäistavaran myyjiksi. Samalla haluttiin yhdessä taata, että tärkeän erikoisliikkeen palvelut olisivat jatkossakin paikkakuntalaisten ja ympäryskuntien asukkaiden saatavilla. Muutamia vuosia myöhemmin paikkakunnalla toimintansa lopettivat ensin Rautanet ja sitten Agrimarket. Rautakymppi on vuosien aikana vahvistanut ja kehittänyt toimintaansa ja ottanut valikoimiinsa sellaisia palveluja ja tuotteita, joita toisten myymälöiden entiset vakioasiakkaat kyselivät. Me Rautakympissä ajattelemme, että pienellä paikkakunnalla yrittäjä on aina osavastuussa myös koko kylän palvelutarjonnan laadun ylläpitämisestä - ja totta kai mukavia asiakkaita halua palvelella asiassa kuin asiassa!

Vaikka Rautakympin lipputangossa ei liehukaan minkään rautakauppaketjun tunnus eikä kassalla ole jaossa plussia tai vihreän kortin bonusta, missään tapauksessa emme toimi kokonaan yksin. Yhteistyöverkostoista löytyy isoja nimiä kuten Hartman Rauta, Värimiehet, RTV-Yhtymä, Stark, ja monta muuta pienempää yritystä kotimaasta ja muutama ulkomailta asti. Yhdessä koko verkoston kanssa voidaan taata, että sen, mitä Sinä tarvitset, meidän kauttamme löydät ja saat!